Sommer, sol og ferietid

Jeg klager ikke. Det er dejligt varmt. Indimellem får jeg hovedpine – måske af væskemangel, måske af varmen. Men jeg klager ikke. Det er skønt med al den varme. I år har jeg en måneds ferie, og jeg glæder mig til langsomme dage uden planer. Glæder mig til at være sammen med familie og venner – og at være helt alene. Jeg har hele paletten på programmet denne sommer. Det bliver så dejligt.

Varmen minder mig om min barndoms somre i Skagen. Selvom det garanteret ikke var hvert år, vi havde sol og varme. Men jeg husker stranden, det engelske græs, klitterne, duften fra klitroserne, havets brusen, lange aftner med gode bøger. Det er en del af mit DNA. Familien, familiehistorien i Skagen, malerne, fiskerne, min oldemor, min farmor og farfar, mine kusiner, onkel – hele baduljen. Jeg husker ungdomstiden i Skagen. Skansen med Sussi og Leo (oh my – og øl langet gennem lokalet fra hånd til hånd over de dansende hoveder). Fiskeauktionerne, der lige kunne nås, inden vi godt snaldrede zigzaggede tilbage til Gl. Skagen og mor og far. Jeg husker VG og UG (Verdens Grimmeste og Universets Grimmeste), Diskoteket på Hyttefadet, morgenbrød fra Købmand Ruth. Skt. Hans fest. Og lige nu skaber jeg så den voksne historie i Skagen. Mine aktive forældre, der glemmer, de er gamle. Mine kusiner og deres børn … og børnebørn. Min egen datter og hendes bedsteforældre. Museumsbesøg og festival. Havnekig og spejden efter krydstogtskibene. Jeg er medskaber af min historie – det ved jeg, men jeg har altså også været heldig. Haft gode oplevelser og gode mennesker omkring mig – og det vil jeg videreføre. I Skagen. Mit Skagen. I “Suset”, som vi har haft nærmest altid.

Jeg husker snak og latter – og husker også skænderier og tænders gnidsel. Vi er tre søskende, og det gik ikke altid tavst for sig. Ferietid er familietid – og det er også konflikt tid. Konflikter er ikke farlige, hvis man er tryg og ved, man er elsket. De kan udvikle, hvis man vil tage dem up front. Jeg må være meget udviklet, for jeg var ikke nervøs for at tage dem.

Ferietid – uh, hvor bliver det godt. Og forventningen er mindst lige så skøn.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.