Lidt om mig

lisbet stå

Den korte version
Mit livsformål er helt ultimativt at skabe fred. Det gør jeg bedst ved at hjælp mennesker med at leve ud fra deres inderste sandhed. Lever vi i sandhed, har vi ikke behov for at slås, skændes eller bekæmpe hinanden.

Det kræver heling af sårede følelser, ændring af uhensigtsmæssige mønstre og ikke mindst opbygning af evnen til at lytte til den lille indre hvisken, vi alle har.

Den lidt længere version
Der er to begivenheder i mit liv, der har været ret skelsættende for mig. Den første var da jeg fik min datter. Da jeg så ind i hendes øjne, vidste jeg, at jeg fra det øjeblik havde en indre forpligtelse til at være – fortærsket sagt – den mest rene version af mig. Jeg vidste intuitivt, at for at give hende plads til at være her i livet, som det unikke væsen hun er, så måtte jeg til at gøre et stort personligt arbejde for at vikle mig ud af uhensigtsmæssige mønstre, så jeg ikke overleverede og indprentede alt for mange ubehageligheder i hendes krop. Hun skulle kunne være sig selv, ren og fin – og jeg skulle ikke stå i vejen.

Det var begyndelsen på en personlig udviklingsrejse – dels for mig selv, dels sammen med hende. Mit og vores liv har budt på mange op- og nedture og hårdt arbejde. For det er ikke altid let at være nådesløs i sin søgen efter at være tro mod ens egen inderste sandhed og give plads til andres ditto.

Den anden skelsættende begivenhed skete den 7. december 1998. Denne dag fik jeg at vide, at jeg skulle dø. Jeg var alenemor til min datter, der på det tidspunkt var blot 3 år. Jeg fik beskeden om, at min lever var ved at stå af. Uden man vidste hvorfor. Jeg skulle belave mig på at finde ud af, hvor min datter skulle være. Efter at have fået beskeden gik jeg fra 12 etage på Rigshospitalet ned for at få taget ekstra blodprøver. Alt i mig var kaos, angst rullede i mine årer, hele kroppen stressede. Mens jeg sad ved blodprøvetagningen oplevede jeg pludselig for en kort stund en følelse, der bedst kan beskrives som kærlighed. Da jeg var i det, var det en fantastisk indre ro og frihed, jeg havde i mig. Alt var ok. Det var, som det var. Det tog dog kun ganske få øjeblikke, så var jeg tilbage i tankerne, rædselsfølelsen og stressen. Og det var efterfølgende rigtig svært at identificere oplevelsen og forklare den for andre.

Efter flere års indre og med tiden dybere og dybere arbejde er det gået op for mig, at det, jeg oplevede, var, at jeg bare VAR. Uden tanker, uden frygt. Jeg var ren væren. Og at det egentlig er, hvad jeg oplever hele tiden. Indimellem glemmer jeg det, men jeg ved, at jeg kan vende tilbage til ren væren – fordi det er det eneste, der virkelig er. Og den indsigt giver mig frihed, indre ro og livsbalance.

Den lidt mere formelle version
Jeg er Cand. jur., coach, stresscoach, mindfulnessinstruktør og forfatter til bogen “Kærligt talt”. Jeg har i mange år været i mentorforløb hos min spirituelle lærer Bodhi Jeffreys www.bodhijeffreys.com. Og så har jeg fra 2001 arbejdet som HR-konsulent og HR-chef, og har siden 2006 haft min egen virksomhed ved siden af med fokus på at integrere dyb viden om væren i dagliglivet.

Jeg er inspireret af andre gode menneskers arbejde fx Eckhart Tolle (www.eckharttolle.com), Richard Moss (www.richardmoss.com,), Gangaji (www.gangaji.org) og mange flere. Jeg takker for al inspiration og støtte på min egen vej.