Godt nytår

Så er året ved at gå på hæld. På dette tidspunkt af året plejer jeg at gøre status over året, der gik og sætte intentionen for året, der kommer. Hvert år fascineres jeg af, hvordan det, jeg har sat som intention, lander stille og roligt som resultater hen over året. Egentlig uden at jeg skal anstrenge mig eller gøre noget særligt. Og måske er det netop derfor? Før i tiden så satte jeg mig mur og nagelfaste mål og gik målrettet efter dem. Jeg så mig ikke til siden, og jeg justerede ikke under vejs, hvis jeg havde et klart mål. Ofte var resultatet, at jeg – når året var gået – enten havde nået målene, og samtidig var blevet stresset i forfølgelsen af dem eller ikke havde nået målene, fordi de ikke levede i mig. I dag sætter jeg ikke mur og nagelfaste mål – jeg sætter en intention, og det er så den intention, jeg handler efter gennem året.

I år har jeg nået en milepæl – jeg blev færdig med min bog. Det var en laaaaang proces, fordi jeg samtidig havde temmelig meget arbejde. Og det har været en meget lærerig proces. Dels fordi jeg skulle til at sætte ord på det, jeg har gået og arbejdet med i flere år – dels fordi jeg ikke før har skrevet en bog og derfor skulle lære en masse om det. Men det bliver ikke min sidste bog. Jeg elsker skriveprocessen. Jeg elsker at sætte min viden i system, så det bliver tilgængeligt for andre. Og så føles det så rigtigt for mig at skrive. Det er, når jeg skriver, når jeg er mentor/sparringspartner og når jeg underviser,  jeg trives allerbedst.

Jeg er taknemmelig for, at jeg er nået hertil, hvor jeg gør det, jeg trives bedst med. Det har ikke været sådan altid. Da jeg arbejdede 100% som jurist, trivedes jeg ikke. Jeg skrev bekendtgørelser, lovforslag, bidrog til traktater, skrev oplæg til ministersvar, sagsbehandlede og skrev afgørelser. Og jeg gjorde det godt. Men jeg havde det ikke godt. Trivedes ikke med det.

Det var svært at give slip på min identitet som jurist og vælge en helt anden boldgade. Jeg var bange for, at mine 5 års studier skulle have været spild af tid. Jeg var bange for at gå glip af den prestige, der – mente jeg – lå i titlen. Jeg spekulerede over, hvad andre ville sige til det. Jeg var bange for at gå glip af den gode indkomst og karrieremulighederne.

Men det var et godt – og sundt – valg for mig at skifte retning. Og forandringen skete stille og roligt over tid – i små bidder og med små skridt. Jeg havde en klar intention – en klar ledestjerne. Der var noget andet, jeg blev draget af – noget, der levede i mig, og som jeg måtte være tro imod.

Mine 5 års studier er ikke spildt. Jeg bruger det, jeg lærte, hver dag. Det har betydning for, hvordan jeg bygger mine skriverier op. Det har betydning for, hvordan jeg løser de opgaver, jeg får. Det har betydning for min evne til at se sammenhænge og skære igennem mange informationer hurtigt og effektivt. Så studiet var mere end §’r – det var også metode, og dén er en stor hjælp for mig.

Hvert år på denne tid overvejer jeg, om jeg stadig er tro mod det, der lever i mig. Jeg giver mig tid til at lytte indad –  tid til at mærke efter og tid til at få det landet i hver en celle i mig. For når det sker, så kan jeg slet ikke lade være – så lever jeg min intention hele det følgende år.

Rigtig godt nytår til jer alle.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.