“Der indgår mod i din historie”

Jeg ved, at jeg har skrevet det før – hvis du ikke allerede har set “The Peaceful Warrior”, så gør det en dag, hvor du har lyst til at se en god film.

Historien bag filmen kommer fra Dan Millman – en tidligere gymnast. Dan fik som ung lovende gymnast knust sit ben og filmen (baseret på bogen, som Dan har skrevet) handler om hans vej tilbage til sig selv. Det er en rigtig god og tankevækkende film.

Jeg har set filmen flere gange – og det sker ikke så tit, at jeg ser film flere gange. Så naturligvis måtte jeg opleve Dan Millman, da han kom til Danmark i går og i dag for at holde workshop. Det blev 1½ rigtig gode dage.

En af Dan Millmans pointer er, at der er to sandheder her i livet. 1. Du skal dø. 2. Du bliver født. Alt, hvad der foregår derimellem er noget, vi selv opfinder. Det er historier.

Så dybest set er du en historie, der er ved at blive skrevet. Du skriver den selv. Med dit tankegods og din adfærd.

Tænk over det… Din historie er din skat. Det er en roman, der er under udvikling. Og din roman indeholder alt fra liv til død.

Spekulerer du en gang i mellem på om du er modig – om du har mod nok? Så tjek dit livs historier.

Har du oplevet kærestesorg? Mistet en elsket person? Oplevet voldsom sygdom? Smerter? Besværligheder? Udfordringer? Mit bud er, at du er som flest er: Et menneske, der kommer gennem lidt af hvert.

Og kom du igennem kærestesorgen? Er sorgen over den mistede ved at mildne? Kom du igennem sygdommen eller er du på vej? Overkom du smerter, besværligheder og udfordringer? Nok ja. Var processen let? Nok nej. Mod betyder, at du er bange, og at du tager aktion alligevel. Mod betyder også, at du kan være bange hele tiden, mens du tager aktion. Men du tager aktion.

Der er skjulte gaver i sorg, smerter, besværligheder, udfordringer. Gaver, som vi ikke kan se før langt senere.

Når jeg ser på den roman, som mit liv har været indtil nu, så ser jeg hele paletten af sorg, smerter, besværligheder, udfordringer etc. Og jeg ser, at jeg hver gang tog aktion, kom igennem og landede igen. Og hver gang har jeg lært noget. Jeg vil ikke påstå, at jeg er blevet stærkere. For sorg er stadig sorg. Smerte stadig smerte. Men jeg har lært på min rejse. En af de ting, jeg har lært er, at livet er meget værdifuldt, og at jeg ikke ønsker at ligge på mit dødsleje og fortryde, at der var noget, jeg IKKE fik prøvet eller gjort. Så jeg har lært at afprøve ting. Også selvom det går imod konventionerne. Også selvom det betyder, at folk vil have mange meninger om mig, og det jeg gør. Også selvom det betyder, at nogle folk vil ryste på hovedet på mig. Men jeg er ikke færdig med at lære denne lektie. For der er stadig steder, hvor jeg ikke prøver eller gør. Jeg ved det…. og jeg ved, at det skal jeg holde lidt øje med, for ellers svigter jeg mig selv. Og det er ikke mit ønske.

Mit liv er min roman. Dit liv er din roman. Hvad vil du fylde i din? Hvilke gaver ligger der allerede i din roman? Hvor har du udvist mod måske uden at vide det?

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.